Детска радост

Животинска пирамида

Posted on: февруари 25, 2010

Хаба е марка, известна с много качествени играчки (и мебели, ах, какви мебели имат!) и също често високи цени…. Не всички си струват, но скоро купих една тяхна игра, която е с много добро съотношение цена – качество: „Животно върху животно“.

Играта се състои от изцяло дървени елементи, които са много красиво направени. Има 29 животни, т.е. става за максимум четирима играчи. Всички играчи получават еднакви на брой и вид животни, които трябва да се наредят като пирамида. Печвелившият е този, който пръв е успял да пласира всичките си животни.

Как протича играта:

Животните се раздават на играчите, всеки един от тях има 7 животни. Има само един крокодил, той се слага в средата на масата.

По ред се хвърли зарът. Ако показва едно, играчът слага едно животно по негов избор с една ръка върху крокодила. Ако зарът показва 2, се слагат две животни. При въпросителния знак другите играчи решават кое животно трябва да слага играчът. При ръката, играчът може да даде едно от неговите животни на някой друг играч, който трябва да я слага върху пирамидата. Ако на зара се появява крокодила, тогава може да се слага едно животно на масата, като трябва да опира до муцуната или опашката на крокодила, удължавайки основата на пирамидата.

Ако при опит да се слага едно животно върху пирамидата други животни падат, то тогава играчът който ги е съборил трябва да вземе две от тях – ако са паднали повече, другите се отстраняват от играта. Ако само едно е паднало, взима него.

Правилата, както се вижда, са елементарни и това допринася до успеха на тази игра – не е необходимо да се четат дълги инструкции, не се забравят, и децата лесно и бързо ги разбират.


Тази игра определено развива фината моторика. Изобщо не е лесно да се строи една пирамида от животни, дори за нас, възрастните, е голямо предизвикателство! Трябва да помислиш кое животно да поставиш, къде, и как, а самото поставяне изисква не само точност, но и спокойност, защото с резки движения е трудно.

Хаба препоръчва играта за деца от 4 до 99 години. Дъщеря ми беше на 3 години и 8 месеца, когато я получи, и в началото й беше много трудно, дори отказваше да играе защото не беше много добра. Сега, 2 месеца по-късно, е подобрила значително и играе с желание. За това смятам препоръката от 4 години за напълно подходяща, но за 99те години не съм сигурна….един човек на 99 години с треперещи ръце не би се справил много добре 😉

Препоръчвам играта, цената е добра, като се има предвид че всичко е от дърво, пък и според мен играта не омръзва бързо, очаквам да я играем дълго време. Препоръчвам ви да оставите децата да редят животните сами, по този начин имат по-голям шанс когато играете с тях, хубаво могат да си развиват фината моторика!

Играта струва 14,95 € в Амазон .

Advertisements
Етикети:

2 Коментари to "Животинска пирамида"

Имам такава и съм много доволна! Все още е жива и можа да я ползва и малкия, което говори много за качеството на продукцията на Хаба – железни са!

Много ме запалихте с тази Хаба! Поръчах животинската пирамида, очаквам от тук следващите предизвикателства :))
В Амазон още няколко игри на тази марка ми грабнаха окото…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Um neue Beiträge per E-Mail zu erhalten, hier die E-Mail-Adresse eingeben.

Join 1 other follower

Архив

Blog Stats

  • 7,327 hits
Advertisements
%d bloggers like this: